Hjälp
Driv din klinik

Dela en enhet med ditt team

På en dator eller surfplatta som hela teamet använder är alla inloggade sida vid sida och byter med en fyrsiffrig PIN-kod. Enheten låser sig när ingen använder den.

Uppdaterad

I korthet

Vem kan använda det: Veterinär, Djursjukskötare, Specialistveterinär och Klinikadministratör
Fungerar i: Webbappen

Första gången du loggar in i en webbläsare frågar Digital Clinic: Hur används den här enheten? En Personlig enhet är bara din: du förblir inloggad. En Delad enhet är för datorn i receptionen eller i behandlingsrummet: flera kollegor är inloggade samtidigt, var och en bakom sin egen PIN-kod.

Steg

Slå på delat läge

När du får frågan hur enheten används, välj Delad enhet. Under Tillbaka till kontoväljaren efter inaktivitet väljer du 2, 5 eller 15 minuter. Välj sedan Slå på delat läge.

Om enheten redan är inställd som personlig, välj Personlig enhet högst upp i sidofältet, under logotypen, för att ändra det.

Välja delat läge för den här datorn.

Välj din PIN-kod

Alla som loggar in på en delad enhet väljer en fyrsiffrig PIN-kod. Den låser upp ditt konto på enheten, och bara du känner till den.

Lägg till dina kollegor

Välj Delad enhet högst upp i sidofältet och sedan Lägg till ett konto. Kollegan loggar in som vanligt och väljer en egen PIN-kod.

Byt och lås

Välj Delad enhet för att se vilka som är inloggade på enheten. Välj en kollegas namn för att byta till hen, eller Lås — tillbaka till kontoväljaren när du går ifrån. När ingen är aktiv går enheten själv tillbaka till kontoväljaren.

Lås upp

På Välj ditt konto väljer du ditt namn och anger din PIN-kod. Du är tillbaka där du slutade.

Glömt din PIN-kod?

Välj Glömt din PIN-kod? på PIN-skärmen och logga in igen med din vanliga inloggning. Sedan väljer du en ny PIN-kod. Detsamma gäller efter för många felaktiga PIN-koder: upplåsningen pausas i några minuter, och om du loggar in igen kommer du in direkt.

För att ändra din PIN-kod medan du är inloggad, öppna kontomenyn och välj Byt din PIN-kod. Först bekräftar du att det är du.

Logga ut

På en delad enhet loggar Logga ut bara ut ditt konto. Dina kollegor förblir inloggade.

  • För att avsluta delat läge och bara vara inloggad själv, välj Delad enhet och sedan Tillbaka till personligt läge.
  • För att logga ut alla, till exempel innan en dator lämnar kliniken, välj Logga ut alla från den här enheten i kontoväljaren.

Det här har du nu

Högst upp i sidofältet står Delad enhet och hur många av er som är inloggade. Alla kommer tillbaka till sitt arbete med sin PIN-kod, och enheten låser sig när den lämnas ensam.